Wat doen wij voor u

Scheepsmakelaars:

Goliath is een samenwerkingsverband van ongeveer 30 zelfstandige jachtbemiddelaars of jachtmakelaars onder dezelfde vlag in binnen- en buitenland. We zitten voornamelijk in Nederland. Maar in Belgie, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Portugal, Zweden, Kroatie, Rusland en Polen hebben we ook contacten. De ene makelaar heeft een kantoor en haven en de ander doet het vanuit zijn of haar woning. De ene makelaar heeft alle papieren en de ander bemiddelt op bais van heel veel ervaring. Maar allemaal hebben we een passie voor de watersport. Wij zijn een no nonsens bedrijf. Van alle markten thuis. We pakken alles aan wat drijft. Of het nu een casco of een super de luxe motorschip is. Binnen of buitenland. Het maakt ons niet uit. Ervaring en deskundigheid is er. En als we het niet weten dan zeggen we het gewoon. Bij een aanvraag proberen we altijd vrijblijvend langs te komen. Naast de Goliath makelaars werken we ook samen met collega makelaars. Dat houdt in dat we schepen uitwisselen. Hierdoor is het schip meer in de publiciteit wat de verkoopkansen weer vergroot.

Schepensites:

Goliath maakt reclame voor uw schip op meer dan 60 botensites. Onze eigen site is voortdurend in beweging en ontwikkeling en wordt dagelijks up to date gehouden. De site trekt momenteel gemiddeld ruim 1000 unieke bezoekers per dag. Naast het plaatsen van uw schip op onze Goliath website wordt uw schip automatisch geplaatst op de onderstaande botensites:

Per 24 januari 2018 adverteert Scheepsmakelaardij Goliath op de hier onder genoemde websites:

www.advertentiezoeker.nl

www.anwbboten.nl

www.boat24.nl

www.boats.com/nl

www.botenbank.nl

www.botentekoop.nl

www.marktnet.nl

www.marktplaza.nl

www.nl.boats.com

www.scheepsmakelaardijgoliath.nl

www.scheepszaak.nl (klassiek)

www.speurders.nl

www.tweedehands.net

www.yachtfocus.com

www.boten.nl

www.boten.be

www.boatshop24.com/nl

www.yachtfocus.hu

Hongaars

www.yachtfocus.it

Italiaans

www.boatshop24.com/it

Italiaans

www.it.boats.com

Italiaans

www.boatshop24.com/hr

Kroatisch

www.boatshop24.com/no

Noors

www.boatshop24.com/pl

Polen

www.yachtfocus.ro

Roemeens

www.boatshop24.com/ru

Russisch

www.scanboat.com

Scandinavisch

www.cosasdebarcos.com

Spaans

www.boatshop24.com/es

Spaans

www.es.boats.com

Spaans

www.boatshop.24.com/tr

Turkije

www.yachtfocus.se

Zweeds

www.boatshop.24.com/se

Zweeds

www.yachtfocus.dk

Deens

www.boatshop24.com/dk

Deens

www.boat24.com

Duits

www.boat24.com/de

Duits

www.boote-suchen.de

Duits

www.boote-suchmaschine.de

Duits

www.boote-yachten.de

Duits

www.boote-zu-kaufen.de

Duits

www.boote-zu-verkaufen.de

Duits

www.holland-boote.de

Duits

www.yachtall.com

Duits

www.yachtfocus.at

Duits

www.yachtfocus.ch

Duits

www.yachtfocus.de

Duits

www.boatshop24.com/de

Duits

www.de.boats.com

Duits

www.euroboats.com

Engels

www.inautia.com

Engels

www.uk.boats.com

Engels

www.yachtfocus.co.uk

Engels

www.theyachtmarket.com

Engels

www.boatshop24.com/en

Engels

www.boatshop.24.com/us

Engels

www.boats.com

Engels

www.au.boats.com

Engels

www.uk.boats.com

Engels

www.ca.boats.com

Engels

www.boatshop24.com/fi

Fins

www.bateau-de-hollande.fr/ (motorboten)

Frans

www.yachtfocus.fr

Frans

www.boatshop24.com/fr

Frans

www.fr.boats.com

Frans

www.boatshop24.com/gr

Grieks

De zoeksleutel waarop uw boot op externe websites in de regel het beste te vinden is de naam zoals
uw schip in het veld “merk schip” op de Goliath website is genoemd.
�

Ook hebben wij samenwerkingsverbanden met collega makelaar(s). Afhankelijk van uw type boot en de met hun gemaakte afspraken, kan het voorkomen dat uw schip komt te staan op de website van:

Website type boten
www.andijkyachting.nl Collegiale uitwisseling van geselecteerde boten
www.dejachtmakelaars.nl Collegiale uitwisseling van geselecteerde boten
www.scheepszaak.nl Collegiale uitwisseling van geselecteerde boten
www.bowcrest.com Collegiale uitwisseling van geselecteerde boten

NB: Het kan voorkomen dat sommige schepen op sommige websites niet geplaatst worden en/of op een onjuiste manier. Mocht u uw schip niet tegenkomen op een site en/of op een onjuiste manier gepresenteerd, wilt u ons hiervan dan in kennis stellen. Wij doen ons uiterste best om het probleem op te lossen.

Scheepsklanten:

Goliath wil u graag als nieuwe klant begroeten. U bent niet alleen. Wij zijn met de verkoop bezig van meer dan 850 schepen uit alle categorieen en prijsklassen. Samen met u proberen we een strategie te bedenken om uw schip binnen een redelijke termijn te verkopen. Bedenk wel dat het in veel gevallen een zaak is van lange adem. Naast de lange adem moet er in het voortraject door u en door ons worden geinvesteerd om uw schip gelijk goed op de rit te zetten. Juist in de huidige economisch moeilijke tijd is het zaak om met een professionele partij in zee te gaan om uw kansen te vergroten.

Scheepskantoren:

Goliath heeft 4 verkooplocaties. In Sneek, Jirnsum, Heeg en Warten.Goliath Sneek, Jirnsum, Heeg en Warten is in het watersportseizoen 6 dagen in de week open. Zondag op afspraak.Voor de exacte openingstijden van onze vestigingen zie onder de betreffende makelaar onder de button "makelaars"

Scheepsverkoophavens:

Goliath heeft verschillende verkoophavens. Zo hebben we in Sneek, Jirnsum, Heeg en Warten een verkoophaven.Een prachtige plek voor platbodems, bakdekkers, houten schepen, etc. is de klassieke verkoophaven in Warten.In Gent zijn er ligplaatsen gereserveerd naats een Spits.

U mag altijd blijven varen vanuit onze verkoophavens. Op eigen locatie blijven? Geen probleem. Dan komen we naar u toe met de klant. Soms kan het wel eens voorkomen dat u zelf de belangstellende voor uw schip moet opvangen. Dat gebeurt natuurlijk in overleg met u.

Schiphuizen:

Goliath heeft schiphuizen tot haar beschikking. Deze schiphuizen kunnen gehuurd worden door de eigenaar van een verkoopschip. De schiphuizen staan in Sneek en Leeuwarden. Vraag naar de prijzen bij de makelaar.

Scheepsterrein:

Goliath heeft de mogelijkheid uw schip op een verkoopterrein aan te bieden. In Sneek is er plaats. Maar ook in Jirnsum en Heeg is er ruimte. Uw schip kan ook tijdens de winter opgebokt worden bij deze makelaars.

Scheepsbeurzen:

Goliath gaat meestal naar de volgende beurzen: Boot Holland in Leeuwarden, Belgische botenbeurs Gent, Hiswa Amsterdam, Hiswa gebruikte boten beurs in Lelystad, 2e hands watersportshow in Hoorn, watersportbeurs in Gorinchem, Boot Düsseldorf etc.

Scheepsbladen:

Goliath biedt u mogelijkheden aan om fysiek uw schip te adverteren in bootbladen. In overleg met u gaan we bekijken waar uw schip het beste in geadverteerd kan worden. Hierbij moet u denken aan plaatsing in Boten, Botenbank, Yachtfocus, Via Boten en de Spiegel der Zeilvaart. Sommige advertenties betaalt de makelaar. Andere advertenties moet u zelf betalen.

Scheepsreclame:

Goliath kan uw schip meer in het beeld brengen door middel van het ophangen van een bordje 'te koop'. Voor grote schepen is er een spandoek ontwikkeld in de maten 2.00 bij 0.75. In de mast kan een baniervlag van Goliath worden gehesen van 2.00 bij 0.75. En voor motorschepen is er een klein driehoekig groen Goliath vlaggetje. Is het schip verkocht dan hangen we een bordje 'verkocht' aan uw preekstoel.

Scheepsauto:

Goliath heeft op bijna alle auto's van de Goliath makelaars een groen Goliath magneetsticker geplakt. Zo is uw makelaar herkenbaar. Ook is er een bedrijfsauto in de kleur groen met het logo van Goliath op de weg herkenbaar aanwezig.

Scheepsfilm en foto's:

Goliath biedt u de mogelijk aan om voor een redelijk tarief uw schip te filmen en te fotograferen. Op de website van Goliath kan uw film dan worden geplaatst. Neem met ons contact op voor de bijzonderheden en de prijzen.

Scheepsexpertise en taxatie:

Sjoerd Kampen van Goliath Sneek, Rick Buis van Goliath Cappelle a/d IJssel en Gert van Caneghem in Gent zijn gecertificeerd voor taxaties. Maar we taxeren geen eigen schepen. Een onafhankelijk expertisebureau gaat een keuring en/of taxatie van uw schip maken. Ook bestaat de mogelijkheid om een offerte te maken van de aandachtspunten cq reparaties die uit de keuring komen. Dan weet een belangstellende voor uw schip gelijk waar hij of zij aan toe is.

Scheepsorganisaties:

Goliath handhaaft de kwaliteit door lid te zijn van vakorganisaties. Sjoerd Kampen van Goliath Sneek en Rick Buis van Goliath Cappelle a/d IJssel zijn persoonlijk lid van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS) en lid van de European Maritime Certification Institute (EMCI). De andere aangesloten makelaars zijn niet lid van de NBMS en EMCI.

Scheepsvoorwaarden:

Goliath heeft natuurlijk zijn bemiddelings- en algemene voorwaarden. U vindt ze op de site. In principe is het zo dat er pas provisie betaald gaat worden als het schip is verkocht. Spreekt de werkwijze van Goliath u aan neem dan contact op met een van de makelaars in de buurt.